luni, 7 septembrie 2009

Omul Amway

Zi de vara.Soare , pasarelele ciripesc,totul in jur este verde , vibrez la unison cu natura care imi transmite o stare de beatitudine.
Stau la ocazie.Opreste o masina de marfa .Cred un Iveco. La volan un tanar,30-35 de ani.Super , ma gandesc,inca sub influenta starii induse de natura.Cam incruntat,el."Nu prea are chef de vorba" , ma gandesc si pornim la drum fiecare cu gandurile lui.

Dupa ceva kilometri se deschide o discutie.Nu mai stiu care era subiectul.La un moment dat, ne depaseste o masina.Inscriptionata cu insemnele unei firme distribuitoare de filtre de apa.
-Buna idee,zic.
-Care ? ,zice el.
-Cu filtrele de apa.Le montezi la chiuveta,iti filtreaza propria ta apa,nu mai este nevoie sa dai bani pe bidoane si sa cheltuiesti o groaza de bani.Intamplator,am avut si eu un filtru din asta.
-Da , au venit si la noi la firma sa ne monteze unul.I-am intrebat la cati litri se schimba filtrul si au spus ca la 3 luni.Pai cum se poate asa ceva,poate unul consuma mai putin altul mai mult...
-Probabil au facut o medie a consumului.Si mai e probabil si strategie de vanzari.Sa mai ia ceva bani si pe filtre , zic eu.
-Oricum , eu am acasa espring , zice el. Imi indica singur cand trebuie schimbat filtrul, plus ca e mult mai bun decat tot ce este pe piata !!

-Si filtrul acesta este tot din carbon activ,plus ca are si vreo 4 filtre , si mai are si posibilitatea de a raci si incalzi apa.Plus ca nu costa decat vreo 4 milioane , pecand espring-ul este vreo 30 din cate stiu eu.
-36 !! raspunse pe data . Dar merita fiecare banut !! Noi suntem numarul 1 in filtre de apa !Plus ca de cand construiesc afacerea Amway,am aruncat toate tinichelele din casa ! Acum gatim sanatos !Dumneavoastra ,daca ati avea o afacere ,de unde ati cumpara?
-Bineinteles ca de la mine .
-Pai vedeti ?

Si incepe sa-mi spuna despre cum are o afacere la nivel planetar pe internet , cum nu-l costa intretinerea site-ului decat 1 milion pe an , etc...

- Am fost si eu inscris in afacere ,dar nu am facut mai nimic.
-Aaaaa , pai probabil n-ati fost la intalniri.
-Ba da,saptamanal la open plan si lunar la bbs-uri.
-Dar la wes ati fost ?
-Nu , mi s-a parut prea scump.
-Nimic nu este scump cand este vorba desprte propria ta afacere !! Stiti care sunt costurile unei afaceri clasice ??La wes-ul la care am fost ultima data a fost ceva foarte inaltator !! Stiti ce se intampla la un wes ?a mai mare oportunitate pe care mi-a oferit-o viata
-Pai , zic , banuiesc ca este aceasi chestie ca la bbs ,dar la un nivel mai mare .
-Da , admite el ,dar atmopsfera e fantastica !! Sincer , eu daca nu mergeam la wes acum nu mai eram in Afacere. Si ce lideri !! E cea mai mare afacere din lume !!
-Pai zic, nu e chiar cea mai mare.De exemplu avon are cifrade afaceri mult mai mare.ca sa nu mai vorbim ca amway a avut o cadere mare incepand cu anii 99-2000 si abia acum a ajuns din nou la cifra de afaceri din '97 , odata cu deschiderea pietelor din rusia si ucraina. Plus ca peste 80 % din cifra de afaceri este realizata in asia (china,japonia,coreea de sud ).
-Nu stiu de unde va culegeti dumneavoastra informatiile.
-Din sursele oficiale ( putine ,intra-adevar ) care mai razbat in presa.
-Eu la intalnirile noastre nu am auzit asa ceva. Oricum , pentru mine aceasta afacere reprezinta cea mai mare oportunitate pe care mi-a oferit-o viata si multumesc sponsorului meu ....... si liniei superioare ..... .

Si incepem o discutie despre oamenii de succes din Amway si despre minunatele lor realizari. Bineinteles , invartindu-ma pe acolo un an auzisem de majoritatea dintre ei. La sfarsit ajunge la concluzia ca sunt foarte bine informat.

-Si totusi , de ce nu ati avut succes in aceasta afacere ? Nu ati fost pe ppr ?
-Ba da , peste un an. Si chiar am citit cartile si am ascultat casetele.
-Nu se poate , de ce v-ati retras ?
-Am ajuns la concluzia ca aceasta afacere nu este pentru mine.
-Nu cred , probabil nu aveti nevoie de bani.
- Se poate.

Eram aproape de destinatie.Scoase sticla de apa (bineinteles , filtrata de espring !,pe mine ma refuzase desi cumparasem o sticla de borsec rece ) si ia o gura.

Zice :stiti cat m-a costat in primul an litrul de apa ? 0,8 lei !! Iar din al doilea an , 0.02 lei !! Si cand ma gandesc ce galagie mi-a facut tatal meu cand am cumparat filtrul asta de apa, cand a auzit ca a costat 30 de milioane !!
-De banii astia iti faceai nunta !! mi-a zis .
-Da-o incolo de nunta ,ca avem timp si de asta dupa ce ajungem diamanti...Si mai ales parca mai poti sa faci nunta in ziua de azi cu 30 de milioane !!
http://www.youtube.com/watch?v=_zjnUxYCaR4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu